Najčešća pitanja

Kada se vrši preuzimanje mrtvih?
Preuzimanje umrlih osoba iz kuća vrši se svakodnevno od 8.00 do 20.00 sati, kako radi
 mrtvozornička služba.

Što napraviti kada osoba umre u kući ili stanu na području Grada Dubrovnika i Župe Dubrovačke?
Kad osoba premine u kući na području Grada Dubrovnika i Župe Dubrovačke potrebno je nazvati telefonom Boninovo d.o.o. (tel. 416-204 ili 0911416204) i dati podatke o umrloj osobi. Boninovo d.o.o. obavještava dežurnog mrtvozornika koji dolazi u kuću (najranije 2 sata, a najkasnije 12 sati nakon smrti) i tek nakon dolaska mrtvozornika pogrebna služba Boninovo d.o.o. može preuzeti umrlu osobu radi prijevoza i smještaja u mrtvačnicu na groblju Boninovo. U slučaju da osoba premine izvan uredovnog vrmena mrtvozorničke službe (tijekom noći), treba pričekati jutro i u 8.00 sati nazvati Boninovo d.o.o..

Kada se vrši preuzimanje umrlih osoba iz bolnice (patologije)?
Preuzimanje umrlih osoba iz bolnice (patologije) vrši se sukladno radnom vremenu patologije (radnim danom od 8.00 – 14.00 sati, vikendom od 8.00 – 10.00 sati).

Kada se vrši eshumacija i prijenosi posmrtnih ostataka, i što je sve potrebno?
Ekshumacije i prijenosi posmrtnih ostataka umrlih osoba vrše se samo u periodu od 1.11. – 30.04. uz prethodnu suglanost vlasnika odnosno nositelja prava korištenja grobnice i sprovodnicu sanitarne inspekcije u Dubrovniku.

Obavijest

Sukladno odluci Nacionalnog stožera civilne zaštite RH o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Dubrovačko neretvanske županije u trajanju od 14 dana uvode se sljedeće mjere:

- Na pogrebima i komemoracijama može biti prisutno najviše 50 osoba
- Sućut ožalošćenima se ne smije izražavati bliskim kontaktom

Preporuka Boninovo d.o.o. je obavljanje tihog sprovoda u užem krugu obitelji. Preporuka je da se osmrtnice zalijepe nakon sprovoda te da se obavijest o smrti objavi na web stranici Boninova nakon sprovoda.
Za sprovode koje organizira i obavlja Boninovo d.o.o. osmrtnice će se lijepiti isključivo nakon obavljenog sprovoda

Uprava Boninovo d.o.o.